Erdei iskola

Erdei iskola

Erdei iskola Tokajban

(5 nap / 4 éjszaka)

 

Diákcsoportok számára kínálunk iskolai kiránduláshoz programot Tokajban, a Zempléni vidék természeti értékeinek és történelmi emlékeinek megismeréséhez. 2002-ben Tokaj-hegyalja a Világörökség részévé vált. Ezt az elismerést nem pusztán a szőlőtermesztésnek, hanem a páratlan természeti adottságoknak, építészeti és kulturális emlékeinek is köszönheti.

 

  1. 1. nap, hétfő: 

Érkezés Tokajba a dél körüli órákban
Szállás elfoglalása, ismerkedés a táborral.
Városnézés idegenvezetővel, pince- és birtoklátogatás. A résztvevők megismerkednek a tokaji bor készítésének fortélyaival. Megtekintenek egy szőlő feldolgozót és egy hagyományos boros pincét.
Vacsora
Lovaskocsis kirándulás a Taktaközbe. A program alkalmával bemutatásra kerül a hagyományos állattartás, a nyáj, a gulya, a ménes.

  1. 2. nap, kedd: 


Reggeli
Látogatás a Tokaji Múzeumba. A múzeum ad helyet a hegyaljai szőlő és bor néprajzi kiállításának. Az emeleten Béres Béla egyháztörténeti anyagát láthatják. A földszinten vannak az ideiglenes kiállításoknak helyet adó, egykori bolthelyiségek. Borkiállítás kapott helyet az épület alatt található 2 szárnyú pincében, melynek udvarán különböző kőből készült helytörténeti tárgyak láthatók.
Ebéd
Kenutúra szakképzett vezetővel, mentőmellényben a Bodrogon, a Bodrog- Zug Tájvédelmi Körzet megtekintése. A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet 1989 óta nemzetközi jelentőségű vizes élőhely, un. Ramsari Terület, a Natura 2000 hálózat része.

Vagy kenuzás helyett 12 éves kor felett választható sárkányhajózás a Tiszán szakképzett vezetővel.

Túravezetőnk/kormányosunk a helyszínen fogadja a résztvevőket és rövid balesetvédelmi oktatás után kiosztja a mentőmellényeket és evező lapátokat. Még a parton rövid lapátkezelési oktatás után segít a párokba állított túrázóknak hajóba szállni. A túra során a kenuk egymás mellett kényelmes tempóban haladnak.
Vacsora

 3. nap, szerda: 


Reggeli
Szabadprogram
Ebéd
Hajókirándulás Szabolcs községbe, a honfoglalás-kori Földvár és az Árpád-kori templom megtekintése. A IX-X. században épített földvár Közép-Európa egyik legimpozánsabb ilyen jellegű építménye, sáncai a 10-12 méter magasságot is elérik. A templom falai között 1092-ben I. László király részvételével törvényhozó országgyűlést tartottak.
Vacsora

 4. nap, csütörtök: 


Reggeli

  • Délelőtt a tokaji Kopasz-hegy megmászása. /Vezetőt nem, de térképet biztosítunk./

Aktív csoportjainknak ajánljuk a hegy megmászását Tarcal felől, a Krisztus szobor, a tengerszem és a TV adó érintésével érkezés Tokajba. (táv kb. 8 km)

Ebéd

  • Délután A  Rakamazi Teknősház Látogatóközpont honfoglaláskori kiállításának felfedezése a Turul Túra segítségévelA kiállítás olyan interaktív elemeket tartalmaz, amelyek már óvodás kortól, egészen középiskolás korig tartalmas időtöltést nyújthatnak a játszva tanulás élményével. Turul túra elnevezésű, 2 órás foglalkozás során játék közben keltjük fel az érdeklődést a X.század iránt.
  • Vacsora az általunk biztosított nyersanyagokból, a csoport által bográcsban elkészítve.

Tábortűz, búcsúest

 5. nap, péntek: 


Reggeli
Autóbuszos kirándulás Sárospatakra, a Rákóczi vár és a Református Kollégium megtekintése.
A várban a „Rákócziak dicső kora” kiállítás és a Vörös- torony megtekintésére kerül sor a múzeum szakembereinek vezetésével. Ezt követően a program a Református Kollégiumban folytatódik, ahol a kollégium világhírű könyvtára és a kollégium múltját bemutató iskolatörténeti kiállítás kerül bemutatásra.
Ebéd: hidegcsomag
Hazautazás Sárospatakról. 

Árak a 2019-es évre: (diákcsoportok részére)
ERDEI ISKOLA RÉSZVÉTELI DÍJ:

4 éjszaka szállás teljes panzióval és programcsomaggal: 26.900 Ft/fő

Kedvezmény:  
Minden 20. fő ingyenesen vehet részt a programon.

Lemondási feltételek:
Lemondás vagy módosítás esetén a szállásadónak fizetett 50% foglalónak minősül, így nem kerül visszafizetésre.

A vasútállomás kb. 1,5 km. Csoportjaink részére a vasútállomástól ingyenes csomagtranszfert vállalunk előzetes egyeztetés alapján.